"יהיו מזונותיך תרופותיך ותרופותיך מזונותיך"  – ציטוט זה של היפוקרטס כבר בן כ-2500 שנה, והוא מדויק ורלוונטי היום יותר מאי פעם.

🍽 המזון אותו אנו צורכים משפיע על כל תא ותא בגופנו ויש בידיו את הכוח לגרום לנו לחלות או להבריא – וזה לגמרי תלוי בבחירות של כל אחד ואחת מאתנו כל יום מחדש.

החלטתי להתחיל פינה חדשה – "מזון כתרופה" בה אדבר על המזונות שכולנו מכירים מזווית ראיה חדשה – והיום נכיר מחדש את השום וכיצד נוכל להשתמש בתכונותיו המופלאות למטרות ריפוי.

הרכיב העיקרי שאחראי על הסגולות הבריאותיות של השום הוא אליצין. בנוסף הוא מכיל זרחן, גופרית, סלניום, ויטמין C, ויטמין A ועוד שלל ויטמינים ומינרלים.

להלן 5 סיבות להוסיף שום לתפריט היומי שלכם:

1.הוא מחזק את מערכת החיסון: הוא אנטי דלקתי, אנטי פטרייתי ונוגד חמצון, הוא מעודד פינוי רעלים מהגוף. מחקרים שונים הראו שצריכה יומיומית של שום יכולה להפחית סימפטומים של מחלות שונות ולהגן על גופנו בפני פולשים מזיקים ,וירוסים וחיידקים. הוא מסייע גם במקרים של תולעי מעיים, ופטרת.

2. שום תורם מאוד לבריאות הלב וכלי הדם: הוא מסייע במניעת טרשת עורקים , התקפי לב ושבץ, הוא מפחית LDL (הכולסטרול ה"רע") וטריגליצרידים ומעלה את ה-HDL (הכולסטרול הטוב)

3. הוא תומך במערכת העיכול: שום מזרז הפרשה של מיצי עיכול ומגביר את פעילות מערכת העיכול.

4. בנוסף שום מאזן רמות סוכר בדם, מאט את תהליכי ההזדקנות בשל נוגדי החמצון שבו, משפר את תפקוד הכליות.

5. צריכת שום באופן קבוע מקטינה את הסיכון לחלות בחלק מסוגי הסרטן: מחקר שנערך בסין בדק את הקשר בין אכילת שום ובין התחלואה בסרטן ריאות – תוצאות המחקר הראו כי ככל שצריכת שום חי הייתה גבוהה ותכופה יותר, כך היארעות סרטן הריאה הייתה נמוכה יותר. בנוסף צריכת שום באופן קבוע מקטינה את הסכנה ללקות בסרטן המעי הגס.

הדרך היעילה ביותר לצרוך שום היא בצורתו הטריה – עדיפות לכתוש את השום כרבע שעה לפני צריכתו – כתישת השום משפרת את זמינותם ויעילותם של חלק מהמרכיבים הפעילים שבו.

מדהים, נכון? אבל מה עושים עם הריח?… אז הנה טיפ – שילוב שום עם פטרוזיליה/נענע/שמיר מפחית את ריח השום הדומיננטי!

מתכון של ממרח שום ועשבי תיבול אותו ניתן לשלב במגוון מנות:

מרכיבים:

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

חצי צרור נענע

עשר שיני שום

כחצי כוס שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. שוטפים את הירק היטב ומסירים את הגבעולים הגסים
  2. מקלפים את שיני השום
  3. במעבד מזון מתחילים עם רבע כוס שמן זית ומתחילים לטחון את כל המרכיבים עד לקבלת משחה חלקה.
  4. נוסיף בהדרגה את שארית השמן, עד שנרגיש שהממרח ספג היטב את השמן ונעטף בו יפה.
  5. לתבל במלח ופלפל, להעביר לקופסה אטומה, לשמור במקרר.

המידע עזר לכם? שתפו אותו עם מי שלדעתם יוכל להיעזר בו גם:

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *