...

את המפעל הראשון לגידול תעשייתי של ספירולינה הקימו המקסיקנים שזיהו את הפוטנציאל הבריאותי האדיר שלה, אבל דווקא מדעני נאס"א הם שהפכו אותה למפורסמת, כאשר החליטו להפיק ממנה תוספי תזונה עבור אוסטרונאוטים.

אז מה יש באצה המדהימה הזו שיכול לתרום לבריאות שלנו בכל כך הרבה מישורים?

היא עשירה בויטמין B12, כלורופיל, במינרלים כמו מגנזיום, סידן וברזל ונוגדי חמצון ויכולה לעזור במגוון מצבים בריאותיים (ובכלל, אם היא טובה לנאס"א בטח היא טובה גם בשבילנו, לא?)

אז הנה סקירה של כמה מתכונות הפלא של ספירולינה:

היא מקור נפלא לחלבון:

ספירולינה טרייה מכילה כ15 גרם חלבון שלם(ל100 גרם). במצב מיובש, אצת הפלא מכילה בין 50-70% חלבון מלא המורכב מכל סוגי חומצות האמינו ההכרחיות לגוף האדם.

היא מסייעת בתהליך ירידה במשקל:

היא תורמת להגברת תהליך חילוף החומרים בגוף וידועה ביכולתה לעזור להוריד את רמות הסוכר בדם, בנוסף היא מומלצת לספורטאים מכיוון שהיא מייעלת את תהליך ההתאוששות של הגוף אחרי מאמץ.

היא תורמת לבריאות העור, השיער והציפורניים:

מכיוון שספירולינה עשירה בנוגדי חמצון, ויטמינים, מינרלים, חלבונים וכלורופיל התורם לתהליך ניקוי הרעלים מהגוף היא תורמת לבריאות העור, השיער והציפורניים.

היא תורמת לבריאות הלב וכלי הדם:

ספירולינה עוזרת לווסת את לחץ הדם ולאזן את רמת הכולסטרול בדם,  מה שמפחית את הסיכון למצבים כמו התקפי לב, שבץ מוחי ועוד.

היא תורמת לחיזוק מערכת החיסון:

מחקרים הוכיחו שצריכה קבועה של ספירולינה מגבירה ייצור נוגדנים וחלבונים שתורמים לחיזוק חיסוני. בנוסף היא מסייעת במצבי אלרגיה כגון קדחת השחת ומפחיתה תסמינים של גודם באף, גירודים, נזלת אלרגית והתעטשויות.

כיצד ניתן לצרוך ספירולינה?

ספירולינה קפואה – ניתן לשלב ספירולינה קפואה במגוון מתכוני שייקים ומיצים.

ספירולינה באבקה – ניתן להוסיף לשייקים, מיצים ודייסות.

ספירולינה בקפסולות – קלה לצריכה, ניתן להתחיל ב2 כמוסות ביום ולהגדיל מינון בהתאם לצורך, כמובן מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע לפני תחילת נטילה.

המידע עזר לכם? שתפו אותו עם מי שלדעתם יוכל להיעזר בו גם:

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.